utazás

egyszerűen

 

Spanyolország

Spanyolország települései: Malaga, Mallorca, Tenerife

utazás Spanyolország

 

Spanyolország , Madrid

A Spanyol főváros, Madrid legismertebb látnivalója, a Museo del Prado, mely az egyik legnagyobb szépművészeti múzeuma a világnak, és ahol a 15 és 19. század-béli európai festészet legnagyobb alkotásai vannak, mint pl. Goya és Velázquez festményei.

Ha az ember meghallja azt a szót, hogy bikaviadal, egyből eszébe jut, a Spanyolország fővárosában található Plaza de Toros Monumental de las Ventas, mely a világ legnagyobb arénája, ahol bikaviadalokat tekinthetünk meg. Itt kapott helyet, a Real Madrid, és az Athletico Madrid stadionja is. Madrid járva meglátogathatjuk, Európa egyik legnagyobb bolhapiacát is, az El Rastrot.

utazás Spanyolország Barcelona városába

Barcelonában, talán az egyik leghíresebb látnivaló, a Picasso Múzeum, melyet utazás során érdemes mindenképpen meglátogatni, valamint itt található, a Gaudi fantázia ország, az FC Barcelona stadionja, és a gótikus székesegyház, a Parc Güell is.

Spanyolország , Toledo

Toledo, a Tajo folyó mentén terül el, egy magas, sziklás részen. Itt található, a híres Alcázar is.

 

Spanyolország utazás , Costa Brava térségében

Spanyolország utazás során ne hagyjuk ki ezt, a Földközi-tenger és a hatalmas Pireneusok védelmét élvező varázslatos homokos partú szigetet. A sziget tele van szebbnél-szebb kisebb-nagyobb öböllel, halászfalvakkal, monumentális várakkal. Costa Brava másik érdekessége, mely egyben exkluzivitását is adja, a csodálatos sétányokon sorozata, mely romantikus sétálásokra, kikapcsolódásra ad lehetőséget.

Ezeket a sétányokat végestelen-végig pálmafák, és olajfák övezik. Nem messze, a várostól mintegy 70 km-re lévő Lloret de Mart is érdemes meglátogatni, melyhez, fürdőzésre kiválóan alkalmas, pálmafákkal sűrűn szegélyezett, kristálytiszta vizű tengerparti strand is tartozik, valamint itt található, a híres Castillo vár, a város hangulata pedig egyenesen latinos hangulatú.

Spanyolországi utazás , Granada térségében

A múltból fennmaradt emlékeket érdemes itt meglátogatni, mint pl. az Alhambra-t, a Generalife-t, melyet az egykori arab szultánok emeltettek, valamint a Spanyol Régészeti Múzeumot.

utazás Spanyolország Blanes városába

Blanes, azoknak az utazóknak, turistáknak való, akik kedvelik a történelmi emlékeket, hiszen a spanyolországi óváros telis-tele van ilyesfajta látnivalókkal, mint pl. a Santa Maria plébániatemplom. Meglátogathatunk itt számos egyéb kastélyt, gótikus stílusban kialakított utcákat, valamint tereket. Az óvárostól nem messze, szintén a város központjában meglátogathatjuk, a botanikus kertet, ill. a lélegzetelállító, hatalmas akváriumot.

Spanyolország , Calella

Calella, Spanyolország legideálisabb pihenőhelye, azoknak az utazóknak, akik leginkább kikapcsolódni és szórakozni vágynak, az egész éves munka után. A tengerparti strandjai lehetőséget adnak, a vizisportok kipróbálására is.

Spanyolország , Rosas

Sokan hasonlítják ezt a várost Velencéhez, éppen a romantikus hangulata miatt, melyet a csodálatos, lenyűgöző szépségű lagúnái biztosítanak.

Spanyolország , Ibiza

Ibiza a térség egyik legérdekesebb szigete, mely napjainkban igen nagy közkedveltségnek örvendő üdülőterülete, melynek egyik látványossága, a monumentális bástyarendszerrel körülvett "fehér város".

utazás Spanyolországba , Mallorcara

Mallorcán évente hat hónapon át süt a nap. Változatos természeti adottságai biztosítják, hogy a Földközi tenger egyik legkedveltebb szigete legyen. Gyönyörű falvak, a régi kolostorok, a romantikus terek találhatóak a szigeten.

utazás Spanyolország Kanári-szigetek térségébe

Spanyolországi utazás során ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy az egyik legfelkapottabb térség, a kikapcsolódást, pihenést választók körében.

 

 

Spanyolországi képek

 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország
 • Spanyolország

 

Spanyolország hivatalos neve:
Spanyolország területe:
Spanyolország fővárosa:
Spanyolország népessége:
Spanyolország Államformája:
Spanyolország legfőbb vallása(i):
Spanyolország autójelzése:
Spanyolország hivatalos nyelve:
Spanyolország pénzneme:
Spanyolország legmagasabb pontja:
Spanyolország repülőtereinek száma:
Spanyolország kikötőinek száma:
Spanyolország elektromos hálózata:

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2011.08.24 12:01

Munkát vagy gyakorlati helyet keresel Spanyolországban?

Fejleszteni szeretnéd a spanyol tudásodat?

Jelentkezz most!

A szolgáltatásaink teljesen ingyenesek!Az Animafest Experience-t 15 évvel ezelőtt alapítottuk és ma már 250 spanyolországi hotellel dolgozunk együtt. A diákok a legjobb helyeken tudnak gyakorlatot szerezni, ennek köszönhetően évente
...

 

safihelga - az utazás közösség tagja

safihelga - 2010.11.25 15:46

A legeslegjobb hely a világon!!!
Volt szerencsém kint élni fél évet! Nagyon sokat utaztam, rengeteg városban jártam, és valami lenyűgöző a kultúrájuk, az emberek, a vendégszeretetük, meg úgy általában minden.
Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy ilyen emberek nem sok helyen élnek. Az, hogy állsz valahol térképpel, és 3 percen
...

 

harzol - az utazás közösség tagja

harzol - 2010.08.06 20:13

Épp most küldtem be hozzád a Spanyolország fórum linkjét.
...

 

login612 - az utazás közösség tagja

login612 - 2010.02.28 20:44

Ha van pár jó linketek a témában és az oldalhoz illik ide is küldhettek, mert felveszi a szerkesztő: Spanyolország
...

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

megerősítő kód

Megerősítő kód: ?