utazás

egyszerűen

 

Prága

Prágai utazás

 

Prága , a "száztornyú" város

A város a Cseh Köztársaság fővárosaként műemlékek rengetegét sorakoztatja fel a látogató előtt. A Moldva-folyó két oldalán fekvő város fontos kereskedelmi központ.

Gyönyörű panorámát biztosítanak a vendégek számára a Moldván átívelő hidak, a csodálatos, pompázó tornyok és kupolák, a székesegyház, és a különböző templomok.

Prága , a prágai vár

A vár kezdettől fogva a cseh királyok székhelye volt, mai külsejét a Mária Terézia kori változtatásoknak köszönhet. A turisták számára gyönyörű látványként szolgál az első és második Várudvar, a Szent Kereszt kápolna, a Vár-Galéria, valamint a főtorony. Az ide látogatók lenyűgöző élménnyel távozhatnak a Várból.

utazás Prága Károly-hídjához

A híd Prága egyik legnagyobb és leghíresebb jelképe. A barokk korban született, folyamatosan helyezték el rajta a szobrokat és szoborcsoportokat, melyek száma mára eléri a 30-at. Lenyűgöző látvány tárul elénk a híd két végén elhelyezkedő, azt lezáró gótikus tornyokkal is. A híd érdekessége továbbá, hogy építésének megkezdése előtt kikértéke az asztrológusok véleményét, mely időpont a legkedvezőbb az építés megkezdéséhez. A csillagok az oroszlán jegyét jelölték ki és az 135797531 számsort. Ennek megfelelően 1357. szeptember 7. napján helyezték le a híd alapkövét.

 

Prága utazás, Orloj

Az Orloj bábjáték, szférakör és naptál, mely 1410-ből. Érdekes és látványos a működése, minden órában kinyílik ablaka, az idő múlását jelképező halál pedig elővezeti a 12 apostolt. A legenda szerint az Orloj a veszedelmeket képes megjósolni.

Prága Vencel-tér

A Vencel-tér nevétől eltérően nem is tér, hanem egy hosszú, széles utca, mely mindenki számára ismerősen hangzik. A tér fölött uralkodik a Szent Vencel szobor, valamint fölötte húzódik a neoreneszánsz stílust képviselő Nemzeti Múzeum.

utazás Prágába , a W. A. Mozart Múzeumhoz

A múzeum felejthetetlen élményt nyújt mindazoknak, akik meglátogatják. Érdekessége, hogy Mozart prágai tartózkodásai során leggyakrabban ebben a házban szállt meg. A ház a 18. században klasszikus stílusban épült. Máig őrzi Mozart prágai tartózkodásával és életútjával kapcsolatos iratait, az általa használt zongorát, valamint hárfát, de megtekinthetjük néhány hajszálát is. A kinti teraszon gyakran adnak koncertet, melyet érdemes végighallgatni.

Prágai utazás , a Strahov kolostor és könyvtár környékére

A kolostor Prága második legöregebb kolostora, mely II. László uralkodása alatt 1143-ben épült. Ma is itt él a premonstrei szerzetes-tanító rend. Különlegessége, hogy az ebédlőbe és a hálókba nem lehet belépni, ezért a látogatók számára leginkább csak a 125 000 kötetes könyvtár szolgálhat látnivalóval.

 Prága

2.613 Ft.-

Prága

1.891 Ft.- 

Prágai képek

  • Prága
  • Prága
  • Prága
  • Prága
  • Prága
  • Prága
  • Prága
  • Prága
  • Prága
  • Prága

 

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

liptonora - az utazás közösség tagja

liptonora - 2010.11.30 16:24

Próbáld meg a www.kulfoldiszallasok.hu oldalon. Ott elvileg fogsz találni ;)
...

 

Berni - az utazás közösség tagja

Berni - 2010.11.30 13:29

Tud valaki olcsó ifjúsági szállást ajánlani Prágában?
...

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

megerősítő kód

Megerősítő kód: ?