utazás

egyszerűen

 

Portugália

utazás Portugália

 

A Portugáliai utazás , egyre népszerűbb, főleg, az európaiak körében. Portugália, ezt a népszerűségét, elsősorban, a viszonylagos olcsóságának köszönheti, és a turisztikai ágazatának, rohamos fejlődésének. Portugália jellegzetes tengerpartjai, szebbnél-szebb városai, és nyugodt kis falvai felejthetetlen élményekkel gazdagítja, a Portugáliába utazókat.

utazás Portugália Lisszabon városába

Portugália egyik legjellegzetesebb, és legszebb épülete, a Mosteiro dos Jerónimos, mely a XVI. Században épült, a fővárosban található. Itt található, a szintén jellegzetes, Torre de Belém műemléke, mely egy torony-szerű építmény. Portugália fővárosában megtalálható még rengeteg kisebb-nagyobb műemlék is, valamint a Nemzeti Múzeum, és az Antik Művészetek Múzeuma.

Portugália kellemes kikapcsolódást, szórakozást biztosít, a fiatalabbaknak is, hiszen számtalan Diszkó, bár, és szórakozóhely található, többek között, a fővárosban is.

Portugália utazás , Sintra városába

Itt található, a hírességek közül, a Palácio Nacional de Sintra, a gótikus stílusú Palácio National de Pena, a Monserrate-kert és a Convento dos Capuchos is, több palota, és fennmaradt műemlék, és rom között.

utazás Portugáliába , Portó városba

Portó, napjainkban, az UNESCO világörökség részét képezi, a rengeteg, majdnem teljesen épen maradt műemlékeinek köszönhetően. Ezek a műemlékek, többek között, a Clerigos templom és templomtorony, a Sao Bento pályaudvar, mely egy igazi építészeti műremek.

A tőzsdepalota, szintén látogatásra érdemes poprtugáliai utazás során. Érdemes még elugrani, egy kis borkóstolásra, a Vila Nova de Gaia-ba, ahol borpincék sokasága vár bennünket.

 

Portugália , Lagos

Lagos népszerűségét, a fürdőzésre kiválóan alkalmas tengerparti szakaszainak köszönheti

Portugáliai utazás , Sagres városában

Portugália egyik legszebb sziklás területein, egy sziklacsúcson helyezkedik el. Sagres, a mai napig megőrizte hagyományait, hiszen napjainkban is, egy elég jelentős halászfalu.

Egy helyi legenda szerint, Sagresben tudósok, felfedezők gyűltek össze, és nekik köszönhető Portugália megalapítása. Sagres vidékén találunk, nyugodt tengerparti strandokat.

Portugália , Madeira

Madeira, egyre növekvő népszerűségét, elsősorban, a lenyűgöző, változatos élővilágú természeti adottságainak köszönheti. A tudósok szerint, festői szépségű, hegyvidéki tájai, intenzív vulkánműködéseknek, és földcsuszamlásoknak köszönhető.

Madeira tengerparti vonulatain, a meredek sziklapartok, és a finom homokú, fürdőzésre alkalmas területek váltakoznak. Madeira fővárosának is nevezik Funchalt, mely mára igazi turistaparadicsommá nőtte ki magát. Érdemes meglátogatni, a Madeira központjában található botanikus kertet is.

utazás Portugália , Évora szigetére

Évora, Portugália egyik legtöbb műemléket őrző városa. Megtekinthetjük itt, a Pracado valamint a Sé Katedrálist, az Igreja de Sao Francisco kápolnát, és a Katolikus templomot. Evora városát, elsősorban, a műemlékeket kedvelő utazók számára ajánljuk.

 

 

Portugáliai képek

  • Portugália
  • Portugália
  • Portugália
  • Portugália
  • Portugália
  • Portugália
  • Portugália
  • Portugália
  • Portugália

 

Portugália hivatalos neve:
Portugália területe:
Portugália fővárosa:
Portugália népessége:
Portugália Államformája:
Portugália legfőbb vallása(i):
Portugália autójelzése:
Portugália hivatalos nyelve:
Portugália pénzneme:
Portugália legmagasabb pontja:
Portugália repülőtereinek száma:
Portugália kikötőinek száma:
Portugália elektromos hálózata:

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

V10R1C4 - az utazás közösség tagja

V10R1C4 - 2011.05.10 21:37

Figyelem! Olyan kérdésem lenne, hogy Bragançába (legközelebbi települések: Chaves, Vila Real) hogy tudok eljutni a legegyszerűbben. Elvileg van repülőtere, de minden más megoldás is érdekel.
...

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

megerősítő kód

Megerősítő kód: ?