utazás

egyszerűen

 

Mauritius

Mauritius utazás

 

Mauritius ma elsősorban a nászutasok paradicsoma.

Mauritius korallzátonnyal körülvett sziget, az Indiai-óceán "gyöngyszeme". Mindössze 67 km hosszú és 46 km széles. Sokszor nevezik az "Örök nyár" szigetének is, hiszen az éves átlaghőmérséklet 19-31°C fok körül mozog. A szárazföldön ettől 4-6 °C-kal alacsonyabb hőmérséklet mérhető.

Mauritius egzotikus világa a pihenni vágyóknak, és a búvárkodást kedvelőknek egyaránt varázslatos, élményekkel teli üdülést kínál.

A szigetlakók jellegzetessége, hogy szeretettel fogadják az ide látogató turistákat, ezen kívül nagy általánosságban elmondható, hogy mosolygós, vidám, derűs emberek élnek ezen a csodálatos kis szigeten.

Mauritiuson nagy előnyt jelent, ha az idelátogatók beszélik az angolt, mint hivatalos nyelvet, valamint a franciát.

Mauritius fővárosa Port Louis, mely a sziget kereskedelmi központja. Leghíresebb tere a Place d'Armes, ahol a kimagasló királypálmák lenyűgöző látványa fogadja a turistákat.

A kormány központi épülete előtt kihagyhatatlan Viktória királynő szobrának látványa, valamint, valamint a Városi Piac és a kínai negyed csipkés kupoláival pompázó temploma a Kaylassont.

 

Mauritiuson a Black River Gorges Nemzeti Park botanikus kertje, trópusi gyümölcs ültetvényei kihagyhatatlan nevezetességek.

Mauritius vulkanikus eredetű sziget, melynek jellegzetessége, hogy a vulkanikus hegyvonulatok között kis folyók csörgedeznek, a trópusi növényzet látványa, pedig csodálatos.

Mauritius érintetlen erdeiben makákó majmok, szarvasok, és vaddisznók élnek szabadon. Érdemes tudni, hogy a szigetlakók természet iránti szeretete és tisztelete hatalmas erővel bír, éppen ezért bűnnek számít, ha valaki például korallból, vagy teknőspáncélból készült ajándékot, emléket vásárol. Ha valaki mégis megkísérli ezt, a határon azonnal elkobozzák.

Mauritius látnivalók

A sziget remekül alkalmas pihenésre, úszásra, napozásra, búvárkodásra.

Érdemes ezen kívül ellátogatnia a sziget belsejében húzódó Grand Bassin vulkáni eredetű tóhoz, mely a szigeten élő hinduk szent helye. Érdekes, és kihagyhatatlan látnivaló továbbá a híres Sega, a mauritiusi tánc, mely Madagaszkáron keresztül érkezett a szigetre Afrikából, és a szigetlakók öröm és boldogság utáni vágyát fejezi ki.

Hasznos tudnivalók

Mauritius Beutazási feltételek

A szigeten14 napos ott-tartózkodás esetén vízumra nincs szükség, azonban az útlevélnek még a hazautazás után minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

Mauritius Fizetőeszköz

Mauritiuson a helyi fizetőeszköz a mauritiusi rúpia /MUR/, aprópénze a cent. 1 rúpia=100 cent. Lehet fizetni ezen kívül ott beváltható utazási csekkel, hitelkártyák, pedig felhasználhatók bankokban, üzletekben, szállodákban egyaránt.

 Mauritius

3.791 Ft.-

Mauritius

2.613 Ft.- 

Mauritiusi képek

  • Mauritius
  • Mauritius
  • Mauritius
  • Mauritius
  • Mauritius
  • Mauritius
  • Mauritius
  • Mauritius
  • Mauritius
  • Mauritius

 

Mauritius hivatalos neve:
Mauritius területe:
Mauritius fővárosa:
Mauritius népessége:
Mauritius Államformája:
Mauritius legfőbb vallása(i):
Mauritius autójelzése:
Mauritius hivatalos nyelve:
Mauritius pénzneme:
Mauritius legmagasabb pontja:
Mauritius repülőtereinek száma:
Mauritius kikötőinek száma:
Mauritius elektromos hálózata:

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

gabi - az utazás közösség tagja

gabi - 2011.01.14 14:28

Sziasztok!

Ha valakinek szüksége lenne, kedvező szálláslehetőségekre Mauritiusra, teljesen felszerelt apartmanok, villák. Fakúltatív programok, mauritiuson élő magyar származású túristaszervező, referencia a saját nyaralásom. Esküvő megszervezése, legyen akár hivatalos, vagy csak megerősítő. Születésnapok megszervezése. Írjatok bátran segítek. Én egy mauritiusi utazásszervező és ingatlanközvető cégnek vagyok a magyarországi képviselete
...

 

Nagy Andrea - az utazás közösség tagja

Nagy Andrea - 2010.05.15 15:23

Légy te is önkéntes Afrikában vagy Indiában!
Ha elmúltál 18 éves, ha szeretnél nyelveket tanulni, szereted a kihívásokat, szeretsz utazni, szeretnél új emberekkel találkozni, új kultúrákat megismerni jelentkezz a CICD-be! Egy 14 hónapos angliai program keretén belül, ami 6 hónapos felkészítést biztosít, utána pedig 6 hónapig önkéntes munkát végezhetsz
...

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

megerősítő kód

Megerősítő kód: ?