utazás

egyszerűen

 

Málta

utazás Málta

 

Málta , Valletta

A Máltai Köztársaság területe három szigetből adódik össze, úgy, mint Málta, Gozó és Cominó. Málta fővárosa Valletta, mely a Málta sziget hátulsó részén terül el. A város egy különleges erődítményrendszerrel van körülvéve. Málta fővárosát Szent János lovagjai hozták létre, mely akkoriban a kereszténység "végvára" volt. Málta fővárosát végigjárva, folyamatosan a barokk stílusú épületekkel találhatjuk szembe magunkat.

Valletta, napjainkban a Világörökség részét képezi. A város szűk utcáit járva, szinte minden száz méteren találhatunk kisebb-nagyobb boltokat, szuvenír árusokat, könyvesboltokat.

Málta fővárosában járva érdemes meglátogatni a Szent János Társkatedrálist, mely az erődváros vallási és kulturális központja. Málta egyik legnagyobb katedrálisa reneszánsz stílusban épült, mely már kívülről lenyűgözi a látogatót hatalmas méreteivel. Szintén "kötelező" meglátogatni a Felső Barracca Kerteket is, ill. a Castille Place-t. A Barraca kertek eredetileg az olasz lovagoknak volt fenntartva, ezek a szálláshelyek napjainkban is megtalálhatóak itt. Az utakat végig a történelem nagyjainak szobrai övezik

Málta utazás , Medina városába

Málta eme városának eredeti nevének jeléentése, "fallal körülvett város". A város telis-tele van szebbnél szebb, több száz éves palotákkal, melyeket lakóházaknak használnak. Megtalálható itt számos, gazdag gyűjteménnyel rendelkező múzeum is. Mdina egykoron Málta fővárosa volt.

Máltai utazás , Gozo és Comino térségébe

Máltai Köztársaság eme két szigete, sokkal inkább falusiasnak mondható, mint Málta szigete, hiszen ezeket nem veszik körül hatalmas erődítmények, továbbá inkább jellemző rájuk, a zöld, tiszta, és egyben gyönyörű növényzet, mintsem a rengeteg épület. Egy helyi legenda szerint, Homérosz Odüsszeiájában Gozót emlegetik Calypso szigeteként, melyet megerősít az a tény is, hogy itt található a világ talán legjobb állapotban megmaradt őskori temploma, mely a tudósok szerint megközelítőleg 5000 éves lehet. Ez a templom, a Ggantija.

 

Málta és a sport

Málta szigetét előszeretettel látogatják a sportolni vágyók is, hiszen a környék bővelkedik sportolási lehetőségekben. Lehet sziklát mászni, ejtőernyőzni, barlangászni, lovagolni, golfozni és búvárkodni is. Málta három szigete egy valóságos búvárparadicsom, hiszen lehet itt barlangbúvárkodi, mélybúvárkodni, ill. a kezdők számára rendelkezésre állnak sekély vizű területek is.

 

 

Máltai képek

  • Málta
  • Málta
  • Málta
  • Málta
  • Málta
  • Málta
  • Málta
  • Málta
  • Málta
  • Málta

 

Málta hivatalos neve:
Málta területe:
Málta fővárosa:
Málta népessége:
Málta Államformája:
Málta legfőbb vallása(i):
Málta autójelzése:
Málta hivatalos nyelve:
Málta pénzneme:
Málta legmagasabb pontja:
Málta repülőtereinek száma:
Málta kikötőinek száma:
Málta elektromos hálózata:

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2011.07.18 15:42


jézus, ez borzalmasabb lehet, mint egy konzervdoboz!
...

 

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2011.04.17 19:43

Közvetlen tengerparti lakás kiadó (145 m2) Sliema SLM11 Tower Road, Malta, közvetlenül a tengerparton (20 méter az tengertöl).
3 hálószoba (6 före), 2 fürdöszoba, nappali, ebédlö, konyha. Tengerre nézö nagy terasz. Nincs deposit és ügynöki díj, tulajtól közvetlenül bérelhetö.

Teljesen felszerelt lakás: 4 légkondi, mosogatógép, mosógép, mikró,
...

 

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2011.01.03 13:52

lllllllllll
...

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

megerősítő kód

Megerősítő kód: ?