utazás

egyszerűen

 

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek települései: Malé

utazás Maldív-szigetek

 

Maldív-szigetek , Malé

Málé, Maldív-szigetek fővárosa, egy kicsiny, csendes, és gyönyörű kis városka. A Maldív-szigetek fővárosának leglátványosabb részei, a sorra épült mecsetek, a mindig nyüzsgő piacok, és a szűk kis utcák. A Maldív-szigeteki főváros, egy egész kis sziget, mely nagyjából 2 km hosszú, és majd 1 km széles. Az ott megtalálható embereknek nagyjából a 40 %-a külföldi vendégmunkás, ill. turista.

Érdemes meglátogatni a Maldív-szigeteki utazásunk során a máléi Nemzeti Múzeumot, melyben a szultán tárgyai, és különböző régészeti leletei tekinthetőek meg. Közvetlenül a múzeum mellett található a gyönyörű Szultán park, ill. az Iszlám központi mecset, melyet Nagypéntek mecsetként is említenek.

A Maldív-szigeteki fővárosban összesen több mint 2O mecset található, melyek közül az egyik legrégebbi, és talán a legkülönlegesebb, a Hukuru Miski, mely legkönnyebben a művészi faragott kinézetéről ismerhető meg.

Maldív szigetek , általános bemutatása

A Maldív-szigetek egy, az Indiai-óceánban lévő "koralzátony-füzér", mely mintegy 1196 kisebb-nagyobb szigetből áll. Magának, a Maldív-szigetek köztársaságnak az alapterülete, mintegy 90 000 km2, melynek csupán 298 km2-nyi része szárazföld. Minden egyes korallzátony szigetet csillogó, fehér homokos tengerpart, és meglehetősen sekély, ám kristálytiszta vizű lagúna övez, melynek élővilága talán a világon az egyik legváltozatosabb.

A tenger hőmérséklete egész évben 27-28 C körüli, a levegő hőmérséklete pedig kellemes 30C. az éghajlatára jellemzően, előfordulnak, tróusi esők, melyek alatt szívesen kiáll az ember az útra, hiszen az eső kellemesen langyos. A Maldív-szigetek közül mintegy 80-90 sziget lett kialakítva a turisták igényei szerint, tehát a szállodák, apartmanok, bungallók csupán ennyin találhatóak.

A Maldív-szigeteket leggyakrabban hajókkal közelítik meg, ám az utazás megoldható replővel is, hiszen rendelkezésünkre áll a Nemzetközi repülőtér a Hulule szigeten, mely nem messze található a Maldí-szigeteki fővárosi szigettől.

A turisták leginkább bérelt, vagy járatos hajókkal tudnak közlekedni a kisebb szigetek között.

 

Maldív-szigetek utazás , Észak-Male-Atolljára

A Male-hoz legközelebb eső atoll szigetecske, mely leginkább látogatható a turisták számára, hiszen az ebbe a csoportba tartozó szigetek legtöbbje nyitottt a turisták számára.

Maldív-szigetek , Ari-Atoll

A Maldív-szigeteki fővárostól, Máletól a legtávolabb fekvő atoll.

Maldív-szigeteki utazás , Lhaviyani-Atollhoz

A legtöbbek számára ismert Kuredu-sziget ebben az atollban helyezkedik el, mely az Észak-Male-Atolltól még északabbra fekszik.

utazás Maldív-szigetek , a Dél-Nilandhe-Atollhoz

A Maldív szigetek talán egyik legritkábban látogatott Atollja, melyen mindössze 2 olyan szigettel rendelkezik, melyen található szálloda. Ez az Atoll maradt a leginkább érintetlen.

 

 

Maldív-szigeteki képek

  • Maldív-szigetek
  • Maldív-szigetek
  • Maldív-szigetek
  • Maldív-szigetek
  • Maldív-szigetek
  • Maldív-szigetek
  • Maldív-szigetek

 

Maldív-szigetek hivatalos neve:
Maldív-szigetek területe:
Maldív-szigetek fővárosa:
Maldív-szigetek népessége:
Maldív-szigetek Államformája:
Maldív-szigetek legfőbb vallása(i):
Maldív-szigetek autójelzése:
Maldív-szigetek hivatalos nyelve:
Maldív-szigetek pénzneme:
Maldív-szigetek legmagasabb pontja:
Maldív-szigetek repülőtereinek száma:
Maldív-szigetek kikötőinek száma:
Maldív-szigetek elektromos hálózata:

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

megerősítő kód

Megerősítő kód: ?