utazás

egyszerűen

 

Korzika

Korzika utazás

 

Korzika természet adta lenyűgöző világa csábító erővel hat.

A Földközi-tenger egyik legszebb szigetének mondható, a görögök méltán nevezték "kalliste" néven, mely a szépség szigetét jelenti.

Lélegzetelállító látványosságaival - a strandtól a hegyi patakokon át hegyvonulataig számos túristalehetőséget kínál az ide látogatóknak. A szigetlakók vendégszeretete, egyedi nyelvezete, konyhaművészete és életstílusa nagy benyomással bír.

Korzikai utazás Les Calache környékére

A nagyhírű hegyi táj narancs és vörös gránitokból áll, mely megindítja az emberek fantáziáját. Hasonlít egyrészt rémisztő, és hétköznapi emberekre, valamint állatokra és épületekre egyaránt.

utazás Korzika Bonifác citadella környékére

A sziget legdélibb csücskében található, hosszú, keskeny mészkosziklák fölött. A középkor kegyetlen mészárlásait túlélő város hangulatát méltán tükrözik esővizet elvezető külső támfalai és szűk sikátorai.

 

utazás Korzikára Ajacció kikötőhöz

A kikötő az a hely, ahonnan az ide látogatók megkezdik útjukat. Itt ringott Napóleon bölcsője is. Tipikus mediterrán jellegéből, a szűk utcák rejtelmes hangulatából fakadóan kellemes lehetőség egy békés sétára.

Korzikai "Búvárparadicsom"

A sziget méltán nevezhető búvárparadicsomnak, hiszen nem kizárólag víz alatti élővilága csodálatra méltó, de számos hajó- és repülőgéproncs is található a hobbibúvárok számára is megközelíthető mélységben.

Korzika Calvi

A sziget északnyugati partjainál terül el. Környezetében számos vonzó strand ad lehetőséget a fürdőzni és búvárkodni vágyóknak. Itt látható egy amerikai B-17-es repülőgép roncsa is, melyet a németek lőttek le a II. világháborúban

Korzika Bonifacio

Tengerbe zuhanó mészkőfalak tetején épült, Korzika legdélibb pontja. Kiemelkedő turisztikai célpont, mely nemzeti emlékműnek számít. A kristálytiszta és csodálatos öblök felejthetetlen élményt nyújtanak az ide látogatóknak.

Korzika Cavallo-sziget

Természetvédelem alatt álló fehér gránit sziget, melyet csak néhány luxusszálloda és magánvilla birtokol. Különleges pihenést és idillt varázsol az itt megpihenők számára.

Korzika Ile Rousse

A sziget északi partján elterülő jelentős üdülőhely. A "vörös sziget" elnevezést a tengerből kiemelkedő gránitszikláról kapta.

Korzika szálláslehetőségek:

Hotel Santa Maria***

Hotel Ibiscus **

Hotel-Residence Roc E Mare***

Residence Don Cesar***

Hotel Moby Dick ***

Hotel La Solenzara**

 

 

Korzikai képek

  • Korzika
  • Korzika
  • Korzika
  • Korzika
  • Korzika
  • Korzika
  • Korzika
  • Korzika
  • Korzika

 

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

megerősítő kód

Megerősítő kód: ?