utazás

egyszerűen

 

Jordánia

utazás Jordániába

 

Jordánia , Amman

Jordánia gyönyörű fővárosa, Amman, egy hét dombra épült város, melynek építészeti stílusa nem hasonlítható semmihez a világon. Jordánia fővárosainak utcáin, lépten, nyomon találkozhatunk szebbnél szebb minaretekkel, gyönyörű, egységesen fehérre festett házakkal, hangulatos kávézókkal. Jordáni fővárosa, az örök nyüzsgés színhelye.

utazás Jordánia , Aqaba városába

Jordánia egyik legszebb városának levegője téli nappalokon sem csökken 25 °C alá. Aqaba egy csodás "vízi játszótérrel" rendelkezik, mely fantasztikus kiegészítője az aqabai öböl kristálytiszta vizű szabad strandjának. Aqaba városát egy ősi városként emlegetik, mely a tudósok szerint 6000 éves körüli.

Jordániai utazás , Petra , és környéke

Jordánia gyöngyszemeként említik, a nabateus arabok egykori fővárosát, mely napjainkban az UNESCO világörökség részét képezik. Ez, az egykori főváros, csodálataos, tisztteletet parancsoló kanyonok, és szurdokok között helyezkedik el.

Petrát, naponta ezrek keresik fel, ami exkluzivitásának, egyedi különlegességének köszönhető. Az egyetlen út a sziklába vájt város felé, egy szűk szurdokon keresztül vezet, melynek végén egyszer csak kiszélesedik a tér, és megpillanthatjuk a homokkőbe vájt Khaznat al-Faraunt, melynek jelentése, a Fáraó Kincstára. A homlokzat, mely Petra legjellemzőbb képe, nem tartalmaz építészeti elemeket, kizárólag, az ott található sziklából van kifaragva.

Petra meglátogatására érdemes rászánni egy egész napot, hiszen az ottani romok, viszonylag nagy területen szóródnak szét. Akik nem szeretik a gyalogtúrát, különlegességképpen utazhat lovas kocsin, tevén, esetleg szamáron.

Érdemes meglátogatni Petra városában járva, a kissé nehezen megközelíthető Kolostort, valamint a Magas Áldozati oltárokat (High Place of Sacrifice). A kolostor területéről, pedig csodálatos panoráma nyílik észak-nyugati irányba.

 

Jordánia utazás , Wadi Rum városában

A jordániai Wadi Rum érdekessége leginkábba az egymás mellett tornyosuló homokkő hegyek látványa. Meg található itt egy diadalkapu elnevezésű, természetes képződmény. Megtalálhatóak itt, az őslakos beduin törzsek, és a lakhelyükül szolgáló különleges beduin sátrak.

Jordánia , Holt-tenger

A holt tenger legnagyobb különlegessége, hogy a fürdőző szinte felfeküdhet a vízre, anélkül, hogy elsüllyedne. Ez a jelenség a tenger hatalmas só koncentrációjának köszönhető. A Holt- 920 km 2-en terül el, a Júdeai sivatag szomszédságában. Környéke szokatlanul sivár, magában a tengerben, pedig a só koncentráció miatt nem található egyetlen élőlény sem.

 

 

Jordániai képek

  • Jordánia
  • Jordánia
  • Jordánia
  • Jordánia
  • Jordánia
  • Jordánia
  • Jordánia
  • Jordánia
  • Jordánia

 

Jordánia hivatalos neve:
Jordánia területe:
Jordánia fővárosa:
Jordánia népessége:
Jordánia Államformája:
Jordánia legfőbb vallása(i):
Jordánia autójelzése:
Jordánia hivatalos nyelve:
Jordánia pénzneme:
Jordánia legmagasabb pontja:
Jordánia repülőtereinek száma:
Jordánia kikötőinek száma:
Jordánia elektromos hálózata:

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2012.02.29 19:52

ha még több információt szeretnél kapni egy jordánia utazásról nézd meg a www.jordaniautazas.com oldalt NINCS rajta foglalási lehetőség, tehát utazást ott nem tudsz foglalni csak jordánia utazással kapcsolatos informáciokat, véleményeket olvasni vagy irni!!!!
...

 

balcsi - az utazás közösség tagja

balcsi - 2011.09.05 18:11

Jordánia=fantasztikus, barátságos, lenyűgöző, szóval LÁTNI KELL. És mindez még emlékezetesebb egy kellemes humorú, választékos magyar nyelvtudással rendelkező, megbízható és odaadó taxissal, ALIVAL, akit saját tapasztalat alapján bátran merek ajánlani mindenkinek korosztálytól és nemtől függetlenül! Ali Hawamlih +962-777-225-247 (alialhawamlih@yahoo.com)
...

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

megerősítő kód

Megerősítő kód: ?