utazás

egyszerűen

 

Isztambul

Isztambul utazás

 

Isztambul

Isztambul, a Kelet, és Nyugat határán elterülő Törökországi metropolisz még ma is a keleti varázsával, és kalandos idegenségével csábítja Isztambuli nyaralásra az utazásra vágyókat.

Isztambulra nyugodtan mondhatjuk, hogy álomváros, hiszen végig csillogó kupolák, minaretek, kincseket őrző pompás paloták, a titokzatosság leple alá búvó háremek, csodálatos, nyüzsgő bazárok övezik.

Az Isztambuli nyaralás egyik legszebb pillanata lehet, amikor a Galata-torony kilátójából, a szemünk elé táruló Márvány tenger, vörös hullámokat vet a lemenő nap fényében. Ekkor rátekinthetünk a félszigeten fekvő Törökországi óvárosra is.

A bevezetőnkben említett földrajzi adottságok miatt Isztambuli utazásunk során a keleti, és nyugati kultúra bűvös keveredésével találhatjuk szembe magunkat, melyet megerősít az is, hogy Isztambul, a világ egyetlen városa, mely két kontinensen fekszik.

Isztambul nem mindig viselte mai nevét, hiszen kétszer is új nevet kapott a történelem során. Legelőször Bizáncként ismerhettük, majd Konstantinápolyként elevenedik fel a történelemkönyvekben Törökország eme csodálatos városa.

 

Isztambul a mai napig szinte változatlanul őrzi a rengeteg, szebbnél szebb mecsetet, dzsámit, melyek körül állandóan nyüzsögnek a Törökországi utazók. Isztambul óvárosi utcái a mai napig macskakővel burkoltak, nem rombolva a város eredetiségét, és izgalmas hangulatát. Isztambulba utazás alkalmával legelőször a Bizánc-korabeli falakat pillanthatjuk meg, melyet az UNESCO világörökség részévé nyilvánítottak.

Isztambul - Topkapi palota

Isztambul szintén érdekes látnivalója, melyet Isztambuli nyaralásunk során vétek kihagyni, a Topkapi palota, mely korábban az oszmán uralkodók székhelye volt, napjainkban pedig múzeum.

Isztambul térsége, és a Riviéra.
A Riviéra központja Antalya, melyhez egy legenda is fűződik, miszerint a közeli hegyekben lakik Khiméra, mely egy tüzet okádó szörny. Itt érdemes megtekinteni a Hadrianus-kaput, mely teljes egészében márványból készült, vagy meglátogathatjuk a közeli Ephesusban lévő Artemisz-templomot Isztambuli utazásunk során, esetleg a Vörös erődöt, mely a város egykori "hírhedt erőd" mivoltát bizonyítja.

 Isztambul

1.511 Ft.-

Isztambul

2.613 Ft.- 

Isztambuli képek

 • Isztambul
 • Isztambul
 • Isztambul
 • Isztambul
 • Isztambul
 • Isztambul
 • Isztambul
 • Isztambul
 • Isztambul
 • Isztambul
 • Isztambul

 

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2018.01.23 05:28

Здравствуйте мы советуем обратить внимание на официальный магазин UGG Австралия в России. Эта обувь на сегодня являются очень популярной обувью и их принято носить в зимний период.

Тем не менее, сегодня компания получила доверие многих и начала выпускать ассортимент разной обуви.

У нас на
...

 

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2012.12.21 14:19

http://isztambul.info/reklam/timzan/timzan.swf
...

 

rpbloggs - az utazás közösség tagja

rpbloggs - 2009.11.24 20:37

Tavaly novemberben jártunk Isztambulban, nagyon állat volt, mindenkinek csak ajánlani tudom a Boszporusz metropoliszát,

Isztambult


...

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

megerősítő kód

Megerősítő kód: ?