utazás

egyszerűen

 

Horvátország

Horvátország települései: Baskavoda, Brac, Dalmácia, Istria, Korcula, Krk, Novi Vinodolski, Okrug Gornji, Omis, Pula, Sibenik

Horvátország utazás

 

Zágreb

Horvátország fővárosának, Zágrebnek, mely telis tele van történelmi, illetve természettudományi múzeumokkal, az egyik legnagyobb látványossága, a fantasztikus Szent-István székesegyház, melyben elképesztő szépségű freskók, márvány oltárok, és szószékek tekinthetőek meg.

A székesegyház közelében található egy másik kedvelt látványosság, a Lotrscak torony, melyből letekintve beláthatjuk, az egész várost.

Nagyon híres galériája Horvátország fővárosának, a Strossmayer galéria, mely rengetek fennmaradt ókori rajzot, valamint néhány egyiptomi múmiát őriz.

Rovinj

Horvátország Isztria félszigetének nyugati partján helyezkedik el Rovinj. A turisták, a hangulatos köztereit, sétányait kedvelik leginkább.

Horvátország eme városának római-kori hangulatába szépen illik, a nevezetes, vörös óratornya.

A város környezete is gyönyörű látványt nyújt, az azt körbevevő hegyeknek köszönhetően.

Porec

Horvátország, és az Adria egyik legnagyobb látogatottságának örvendő úti célja.

A városban rengeteg ókori, román kori és gótikus stílusú épületet, és emléket találhatunk, melyek közül az egyik legszebb, és legismertebb, a Eufráziusz bazilika, a maga csodálatos padlójával, és falmozaikjaival. A bazilika építése nagyjából a 6. századra tehető.

 

Horvátország eme csodálatos tengerparti városát, a rómaiak alapították.

Érdekessége még a városnak, hogy egy rövid hajóúttal elérhetjük Velencét is.

Pula

Pula, mely az Isztriai félsziget délkeleti részén található, az Adria egyik legrégebbi városa, melyet a kutatók szerint, mintegy 3000 évvel ezelőtt alapítottak. A városban rengetek műemléket tekinthetünk meg, horvátországi utazásunk során, ezek közül az egyik legismertebb, az amfiteátrum, mely az idők során, szinte a város szimbólumává vált.

Umag

Horvátországban járva, érdemes meglátogatni Umag várost is, hiszen megtekinthető itt, a 18.sz-i Szt.Mária barokk templom.

Opatija

Opitja, Horvátország, és egyben a Kvarner-öböl egyik legkedveltebb és legszebb nyaralóhelye, telis-tele szebbnél szebb, parkokkal, exkluzív villákkal, és gyönyörű tengerparti szállodákkal, valamint pálmafákkal szegéjezett sétányokkal.

Dubrovnik

Dubrovnikot, az Adria gyöngyszemeként is emlegetik. A város, Horvátország egyik kis szigetén helyezkedik el., eredeti neve Raguza volkt. Dubrovnik, két domb közé épült, reneszánsz stílusú város, mely a klasszikus reneszánsz stílust adja vissza a látogatónak.

Horvátország e városának egyik legismertebb, és legkedveltebb nevezetessége, a "Stradun", mely egy majd 300 méteres kis utca az óvárosban. A város lakói, és a turisták is előszeretettel látogatják, a közelben lévő Lokrum szigetet.

Split

Split, Dalmácia egyik legcsodásabb, és legrégibb városa, mely közel 1700 éves múltra tekint vissza. Fennmaradt emlékei közül, az egyik leghíresebb, és legszeb, a palotakomplexum, a mai óvárosban, mely jelenleg az UNESCO világörökség része.

 

 

Horvátországi képek

 • Horvátország
 • Horvátország
 • Horvátország
 • Horvátország
 • Horvátország
 • Horvátország
 • Horvátország
 • Horvátország
 • Horvátország
 • Horvátország
 • Horvátország
 • Horvátország

 

Horvátország hivatalos neve:
Horvátország területe:
Horvátország fővárosa:
Horvátország népessége:
Horvátország Államformája:
Horvátország legfőbb vallása(i):
Horvátország autójelzése:
Horvátország hivatalos nyelve:
Horvátország pénzneme:
Horvátország legmagasabb pontja:
Horvátország repülőtereinek száma:
Horvátország kikötőinek száma:
Horvátország elektromos hálózata:

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2018.02.28 06:17

The ED caused by that surgery might be either temporary or permanent. However, it is important to find the doctor"s opinion first before taking these oral medications because these might have negative side effects about the body.
https://www.cialissansordonnancefr24.com/cialis-kamagra/
...

 

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2012.08.12 11:47


Krk hangulatos, varázslatos óvárosi részében, kőházban (felújított) 33 m2-es apartman kiadó 2 fő részére. Az óváros központjában, de csendes helyen található apartman jól felszerelt, tartozik hozzá egy kis udvar szőlőlugassal. A város kikötője alig pár percnyire található, akárcsak a strandok.
Krk-re még szeptemberben sem késő nyaralni menni, ott még
...

 

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2012.02.12 18:11

Nyaralás Horvátországban
...

 

dzsoo - az utazás közösség tagja

dzsoo - 2011.05.13 19:21

nekem a kacjak strand tetszett a legjobban:)

http://www.crikvenica24.com/hu/strandok-crikvenica/
...

 

Lori31 - az utazás közösség tagja

Lori31 - 2009.10.26 09:37

A nyaralás a Horvát tengerparton élménydús volt.
...

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

megerősítő kód

Megerősítő kód: ?