utazás

egyszerűen

 

Görögország

Görögország települései: Athén, Faliraki, Korfu, Kréta, Lesbos-sziget, paralia, Rodosz, Sarti, Tolo, Vrasna

Görögország

Görögország , Athén

Görögország utazás során érdemes ellátogatni a fővárosba, Athénba, mely hatalmas, szerteágazó múltra tekint vissza. A városban számtalan, leginkább i.e. V. századból származó műemlék, és egyéb látnivaló található.

A metropolisz, pontosan azon a helyen áll, ahol már az ókorban is volt. Az ezen a területen található műemlékek teszik leginkább vonzóvá Görögországot az utazók szemében, úgy, mint az Akropolisz, vagy az Aggóra.

Görögországi szállás gyorsan, egyszerűen >>>

Görögország , Meteora

Görögország egyik legexkluzívabb, ám nem az egyetlen látványossága, az itt található Meteorra kolostorok együttese, melyek hatalmas sziklák tetejére épültek, és amelyek sziklába vájt lépcsősorokon keresztül megközelíthetőek.

Görögország , Peloponnészosz

Itt találhatóak, a híres Epidaurusz, Korinthosz és Mükéné ókorból fennmaradt romjai, valamint a különleges, elhagyatott paloták, és templomok. Ha Görögországi utazás során meglátogatjuk a félszigetet, semmi esetre se hagyjuk ki, a híres Olimpiát, a tőle nem messze lévő Monemvasiát, és a Vouradkos szurdokot se.

Görögország , Kikládok

A Kikládok néhány jó néhány szigetét rendszeresen látogatják, a Görögországba utazók. A leginkább látogatott helyek, Mükénosz, Santorini, Iosz, és Phárosz.

utazás Görögország , Jón-szigeteki területére

A Jón-szigeteket, több kisebb sziget alkot, melyek közül, a legkedveltebbek, Korfu, Paxoi, és Kythira. Az itt található, kisebb falvak, mindegyike többé-kevésbé megőrizte eredeti környezetét, az idők folyamán.

Jellemző ezekre a falvakra, főleg a Korfun lévőkre, hogy hatalmas olajfa ültetvények találhatóak itt, és idilli környezetet biztosítanak, a ciprusokkal szegélyezett utcák.

Görögországi szállások gyorsan, egyszerűen >>>

Görögország , Kréta

Görögország legnagyobb szigetének leginkább látogatott helyei, a csodálatos minoszi emlék, mely több fennmaradt templomot foglal magában, valamint a Knosszosz palota, melynek érdekessége, hogy teljesen nyitott építmény volt, már amikor felépült is.

Görögországi utazás , Szantorini

Minden évben ezernyi utazni vágyó látogatja meg Szantorinit, ami a gyönyörű tengerpartján kívűl talán annak is köszönhető, hogy meglátogathatja, a föld történetének, feltételezhetően legnagyobb vulkánkitörésének helyszínét.

Görögország utazás , Mükénosz szigetére

Görögország egyik legközkedveltebb szigete, mely nem éppen, a legolcsóbb utazások közé tartozik. A sziget legfőbb jellemzője, hogy gyönyörű, fürdőzésre alkalmas tengerpartja van. A mükénoszi éjszaka, pedig pezsgő, fergeteges hangulatú.

utazás Görögországba , a Pireusi-öbölbe

Az Athénhoz közeli szigetek meghökkentő változatosságot mutatnak mind építészet, mind, pedig tájjelleg szempontjából. Érdekes még, hogy motoros járművel nem lehet rajtuk közlekedni, kizárólag csak állati erővel hajtott járművekkel.

Görögország , Gavdos-sziget

A sziget főleg azoknak ajánlható, akik nyugodt, gondtalan nyaralásra vágynak, hiszen a terület viszonylag kis turistaforgalmú, ám tengerpartja kiválóan alkalma fürdőzésre.

Görögország , Mani

Mani óvárosában keskeny, máig macskakövekkel borított utcáin rengeteg érdekes épületet láthatunk, a környéken pedig meglátogathatjuk, a Diros barlangokat, melyeknek érdekessége, hogy valaha átszelte majdnem fél Görögországot. A barlangrendszerekben lehetőség van csónakázni is.

Görögország kapcsolódó oldalak:

Szállások Görögországban

Görögország.LinkDr.hu

Görögországi élménybeszámolók. Ha járt már Görögországban, szívesen várjuk élménybeszámolóját. Regisztráljon itt az élménybeszámoló sarkunkba, és segítsen tapasztalataival azoknak, akik utazás előtt állnak.





 

Görögországi képek

 • Görögország
 • Görögország
 • Görögország
 • Görögország
 • Görögország
 • Görögország
 • Görögország
 • Görögország
 • Görögország
 • Görögország
 • Görögország

 

Görögország hivatalos neve:
Görögország területe:
Görögország fővárosa:
Görögország népessége:
Görögország Államformája:
Görögország legfőbb vallása(i):
Görögország autójelzése:
Görögország hivatalos nyelve:
Görögország pénzneme:
Görögország legmagasabb pontja:
Görögország repülőtereinek száma:
Görögország kikötőinek száma:
Görögország elektromos hálózata:

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

Görögország - az utazás közösség tagja

Görögország - 2011.08.17 12:01

Görögország fórum >> Görögország fórum

Görögország
...

 

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2011.02.23 11:51

Fakultatív programok, utak és szállások:
Szállások már 1.750 Ft / nap / Fő-től.
http://bs-travel.eu/kulfold_hotel.php?hotel=131
Érdeklődni: office@bs-travel.eu
http://www.bs-travel.eu
...

 

Tóth Veronika - az utazás közösség tagja

Tóth Veronika - 2009.10.29 22:01

Sziasztok! Bébiszitteri,házvezetőnői munkát keresek magyar családnál görögországban.Középkorú,kedves nő vagyok.Minimális angol tudás.Thesszalonikiben már dolgoztam több mint egy évig.Egy aranyos kisfiúra vigyáztam,egy magyar családnál.
Ha véletlenül van az ismeretségi körödben olyan személy,
akinek van kisgyereke és kint van,
vagy olyan aki szeretne kimenni,de ott nem lenne aki vigyáz a
...

 

vadaszpilota - az utazás közösség tagja

vadaszpilota - 2009.10.15 21:59

SziasztokT!
Megrögzött görög nyaraló vok!!!
Próbáltam összefoglalni a fontosabb görög üdülőhelyeket, persze vannak hiányosságok, de remélem add egy is segítséget minden olyannak aki újonnan megy görögbe.

http://hellasbeach.uw.hu/

Tartalmazza Stavros, Nea Vrasna, Asprovalta, Thassos, Paralia, Nei Pori, Korfu/Sidari, TOLO, Sarti, Zakynthos átfogó bemutatásat.

A netről és személyes élmények
...

 

jaraieniko - az utazás közösség tagja

jaraieniko - 2009.10.14 16:27

majd jövőre, idén csak a Balaton volt, bár végül jól sült el.
...

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

megerősítő kód

Megerősítő kód: ?