utazás

egyszerűen

 

Ciprus

Ciprus utazás

 

Ciprus , Lefkosia

Ciprus utazás során mindenképpen látogassuk meg a fővárost, mely a fantasztikus sziget belsejében található. Érdemes itt megnézni, a mai óvárost, melyet teljesen körbefog, a XVI. Században épült "velencei fal", valamint megtekinthető itt a Leventis, mely a város történelmét bemutató múzeum, és a Dragoman Hadjigeorgakis, a Kulturális Múzeum. Cipruson, a látnivalók közé tartozik, a Bizánci Múzeum is, mely napjainkban, a Püspöki Palota épületében található, valamint a város csodálatos Famagusta Kapuja.

Ciprus fővárosának északi részét is érdemes meglátogatni, és megcsodálni az Atatürk teret, melyről hangulatos sétálóutca vezet a Lévó Girne Kapuhoz, és a Török Múzeumhoz. Ciprus fővárosának, pedig az egyik legkedveltebb látnivalója, a Büyük Hamam, mely egy XII. századi török fürdő.

utazás Ciprus , Paphos városába

Paphosban található, a kevesek által ismert, ám annál érdekesebb Saránda Colónes, mely egy, a XIII. században épült, valamint a királyok sírja is. Ezeknél ismertebbek, a paphosi mozaikok, a III. századi római nemesek által padlóra helyeztetett, apró darabokból álló, érdekes alakzatok.

 

Ciprusi utazás, Limassol városába

Lomassol, mely Ciprus második legnagyobb városa csodálatos óvárossal, és a régi időket idéző halászkikötővel rendelkezik. A város éjszakája, különlegesen hangulatos, romantikus, amolyan, "az egyik bárból ki, a másik szórakozóhelyre betérünk" típusú Évente megrendezésre kerül itt, a fantasztikus hangulatú nagy borfesztivál, mely a Ciprusra utazók egyik legkedveltebb rendezvénye.

Ciprus , Troodos Massif

Ciprus, eme térsége, mely csodálatos hegyekkel van körbe véve, kiváltképp, a hegymászók, és a síelők kedvelt turista célpontja. Mindezek mellett, az "egyszerű" utazók is megtalálhatják a kedvükre való kikapcsolódási lehetőségeket, meglátogathatják, a XV. Századból származó kolostorokat, melyek falai, korabeli festményekkel vannak díszítve. Mind közül talán a legszebb, ám nehézkesen megközelíthető, Asinou kolostor.

utazás Ciprusra , Kyrenia városába

Ciprus utazás során látogassuk meg, a legkedveltebb üdülőhelyet, Kyreniát, mely a köztársaság legészakibb részén fekvő kis szigetecske. A város legnagyobb vonzereje talán, a mediterrán partvidék, és a hangulatos utcák, a hozzájuk kapcsolódó kávézókkal, vendéglátóhelyekkel, és szórakozóhelyekkel. Megtalálható Kyreniában, egy római kori vár, egy bizánci kori kápolna, valamint egy hajóroncs múzeum is.

Ciprus , Ayia Napa

Ciprus gyönyörű, nyugadt környezetben lévő, egyre fejlődő nyaralóhelye, mely egykoron, egy egyszerű halászfalu volt. A környék vize elképesztően szép, kristálytiszta, a tengerpart homokja, pedig mesébe illő látványt biztosít, gyönyörű, fehér homokjával.

 Ciprus

3.705 Ft.-

Ciprus

2.024 Ft.- 

Ciprusi képek

  • Ciprus
  • Ciprus
  • Ciprus
  • Ciprus
  • Ciprus
  • Ciprus
  • Ciprus
  • Ciprus
  • Ciprus
  • Ciprus

 

Ciprus hivatalos neve:
Ciprus területe:
Ciprus fővárosa:
Ciprus népessége:
Ciprus Államformája:
Ciprus legfőbb vallása(i):
Ciprus autójelzése:
Ciprus hivatalos nyelve:
Ciprus pénzneme:
Ciprus legmagasabb pontja:
Ciprus repülőtereinek száma:
Ciprus kikötőinek száma:
Ciprus elektromos hálózata:

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2018.02.02 23:49


...

 

anonim hozzászólás

anonim hozzászólás - 2011.02.23 13:12

Ciprus repülővel, minden költséggel már 62000 Ft-ért.
http://www.bs-travel.eu
06 20 257 5927
office@bs-travel.eu

...

 

Lori31 - az utazás közösség tagja

Lori31 - 2009.10.26 08:40

Fantasztikus szórakozási lehetőségek vannak. Napfény, tenger, buli, haverok. http://www.tarskeresoutazas.hu
...

 

zsorzsetta - az utazás közösség tagja

zsorzsetta - 2009.10.14 16:20

Nagyon szép helyek vannak ott, ha valaki hezitál, ne tegye, megéri kimenni!
...

 

Szólj hozzá Te is a fórumhoz!

megerősítő kód

Megerősítő kód: ?